Rizoto s chřestem a hlívou

Jednoduché, rychlé a zdravé jídlo.

300 g rýže (výborná je Basmati)
0,5 dl oleje
300 g hlívy ústřičné
300 g zeleného chřestu
40 g másla
80 g parmazánu (ev. j. podobný sýr)
15 g houbového koření
sůl, bílý pepř
2 stroužky česneku
1 šalotku
1 dl bílého vína

Rizoto s chřestem a hlívou – recept

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Nakrájíme šalotku, česnek a chřest.
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém pak orestujeme šalotku s česnekem, poté zastříkneme vínem, chvíli povaříme a přidáme nakrájenou hlívu (bez stonku, ty jsou poměrně tuhé) a chřest. Znovu vše restujeme, pak přidáme trochu vody a houbové koření. necháme krátce povařit a nakonec přidáme uvařenou rýži.
Rizoto důkladně promícháme a necháme chvíli společně prohřát, přidáme parmazán a máslo a dochutíme solí a pepřem, ev. dalších kořením podle vlastní chuti.

Rizoto s chřestem a hlívou chutná výborně, kdo může, stojí zato dopřát si k němu skleničku bílého vína.