2 papriky
1 cibule
100 g žampiónů
2 stroužky česneku
30 g másla
150 g rajčatového protlaku
20 g hladké mouky
mletá paprika
200 ml zeleninového vývaru
250 g sterilované kukuřice
tymián, sůl, mletý pepř, cukr
Rajčatová polévka s kukuřicí – recept
Očištěnou papriku nakrájíme na tenké nudličky, oloupanou cibuli na kostky, očištěné žampióny na plátky, česnek prolisujeme a smícháme s trochou solí.
Rozehřejeme trochu másla, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, papriky, žampióny, přidáme rajčatový protlak, česnek a 10 minut vaříme. Pak zaprášíme mletou paprikou a moukou vše zalijeme vývarem a vaříme ještě asi 5 – 8 minut.
Přidáme kukuřici, tymián a vaříme dalších 20 minut.
Když je rajčatová polévka s kukuřicí hotová, podle chuti ji osolíme, osladíme event. dokyselíme citrónovou šťávou a podáváme.
Dobrou chuť!