Kdo má rád pikantnější jídlo, určitě si pochutná!
300 g drůbežích jater
100 g uzeného špeku
3 lžíce oleje
česnek, čím víc, tím líp (co kdo snese)
sójová omáčka
1 malý kečup
1 lžička koření Zlaté kuře s rozmarýnem
sůl, pepř
hladká mouka na obalení jater
Pikantní drůbeží játra – recept
Omytá játra obalíme v mouce. Uzený špek nakrájený na tenké plátky vložíme do kastrolu a vyškvaříme, poté jej vyjmeme a přidáme olej (tuk se nepřepaluje). Vložíme obalená játra, která po obou sranách opečeme, zastříkáme sójovou omáčkou, posypeme kořením, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme horkou vodou. Přidáme kečup, podle chuti event. osolíme a opepříme a dusíme doměkka.
Pikantní drůbeží játra podáváme s rýží nebo kynutým knedlíkem a přizdobíme vyškvařeným špekem.
Dobrou chuť!