Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Domácí low carb granola

18. 6. 2021
| Žádné komentáře
| Snídaně
domaci granola

Že je klasické kupované müsli plné cukru je už snad jasné úplně každému. Přitom udělat si domácí granolu není vůbec těžké. Na rozdíl od müsli neobsahuje vůbec žádné obiloviny a přidaný cukr, tak se hodí i v rámci nízkosacharidových diet (low carb). Sladkou chuť ve směsi ořechů navozuje mletá skořice. Jako pojivo jsme použili bílek a […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/snidane/" rel="category tag">Snídaně</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/low-carb/" rel="tag">low carb</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/orechy/" rel="tag">ořechy</a> Leave a comment

Jak na nákup vajec

13. 6. 2021
| Žádné komentáře
| Tipy a triky
nakup vajec

Domácí chovy slepic se rozmáhají neuvěřitelnou rychlostí. Musíme se přiznat, že už také máme 3 krasavice na zahradě. Jsou tak roztomilé! Máme je od jednodenních kuřátek, kdy jsme je měli pod lampou ve velké kleci v pokojíku. Ze slepic, které jsou ve valné většině brány jako továrny na vejce máme kamarádky, které nám navíc snášejí vajíčka. No […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/33/" rel="category tag">Tipy a triky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/vejce/" rel="tag">vejce</a> Leave a comment

Oběd z jednoho plechu jen se lžící tuku

10. 6. 2021
| Žádné komentáře
| Brambory, Hovězí maso, Tipy a triky, Vepřové maso
maso s brambory

Také milujete jednoduché recepty? Když se navíc jednoduchost skloubí s dokonalou chutí a rychlostí přípravy, není co řešit. Tento pekáček u nás připravujeme vždy, když místní řezník nabízí mleté maso. Používáme mix hovězího a vepřového. Do masa totiž krom koření a bylinek nic jiného nedáváme, takže pouze hovězí by se v troubě rozpadalo. Na pekáček pro 4 […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/ostatni-jidla/brambory/" rel="category tag">Brambory</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/hovezi-maso/" rel="category tag">Hovězí maso</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/33/" rel="category tag">Tipy a triky</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/veprove-maso/" rel="category tag">Vepřové maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/brambory/" rel="tag">brambory</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mlete-maso-hovezi-a-veprove/" rel="tag">mleté maso hovězí a vepřové</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mlete-maso-mix/" rel="tag">mleté maso mix</a> Leave a comment

Nebojte se zápachu moči po konzumaci chřestu, po strávení zeleniny odezní

7. 6. 2021
| Žádné komentáře
| Tipy a triky
chrest

Chřest se řadí ke druhům zeleniny, který v posledních desetiletích u nás opět získává ztracenou popularitu, což je rozhodně dobře. Obsahuje totiž pestrou škálu vitamínů a minerálů a má minimum kalorií, proto je skvělým doplňkem jídelníčku pro každého, kdo chce hubnout nebo si udržovat štíhlou linii. Jednu vadu na kráse ale tato výživná a chutná zelenina […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/33/" rel="category tag">Tipy a triky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/chrest/" rel="tag">chřest</a> Leave a comment

Kulinářský tip: Jak na dokonalé kynuté těsto

30. 5. 2021
| Žádné komentáře
| Bábovky, buchty, Škola vaření, Tipy a triky
recept na kynutý koláč

U nás má právě vytažený kynutý koláč s ovocem mnohdy větší úspěch, než dorty a zákusky. Vede rybíz a borůvky. Na jejich sezonu si ještě musíme počkat, pro toto období je super zpracovat loňské ořechy, jablka nebo zavařeniny. Velmi oblíbenou náplní je samozřejmě tvarohová a maková. O náplních ale dnešní tip nebude. Udělat dokonalé, vláčné, na […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/sladka-jidla/babovky-buchty/" rel="category tag">Bábovky, buchty</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/34/" rel="category tag">Škola vaření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/33/" rel="category tag">Tipy a triky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kynute-testo/" rel="tag">kynuté těsto</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mouka/" rel="tag">mouka</a> Leave a comment

Krémová polévka z bílého chřestu

27. 5. 2021
| Žádné komentáře
| Zeleninové

Bílý chřest je nejenom levnější a jemnější chuti, ale odpadne zde problém u dětí, které zelené polévky nemají rády. V neposlední řadě se bílý chřest ve větším pěstuje i u nás. Ne že byste nenarazili na český zelený chřest, ale bude to určitě těžší. Jedinou nevýhodou bílého chřestu je, že se musí loupat. Tento krok opravdu […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/polevky/zeleninove/" rel="category tag">Zeleninové</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/chrest/" rel="tag">chřest</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kremove-polevky/" rel="tag">krémové polévky</a> Leave a comment

Farmářský tvarohový koláč s mákem

24. 5. 2021
| Žádné komentáře
| Dorty, zákusky
tvarohovy kolac s makem

Také milujete strouhaný tvarohový koláč? A co kdyby vám někdo řekl, že si dobrotu v tomto duchu můžete vychutnat i bez zdlouhavého strouhání? Právě dnes vám představíme recept na německý žmolenkový koláč, který je neodolatelně dobrý. Díky tvarohu a máku vydatný a tak akorát sladký. Milují ho malí i velcí a určitě neudělá ostudu ani jako […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/sladka-jidla/dorty-zakusky/" rel="category tag">Dorty, zákusky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mak/" rel="tag">mák</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mekky-tvaroh/" rel="tag">měkký tvaroh</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

Předchozí 1 … 19 20 21 … 296 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (45)
  • Koření a bylinky (28)
  • Maso (614)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (150)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (46)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (70)
    • Alkoholické koktejly (33)
    • Káva (12)
    • Nealkoholické koktejly (8)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (7)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (4)
  • Ostatní (154)
  • Ostatní jídla (399)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (18)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (40)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (95)
  • Polévky (207)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (48)
  • Škola vaření (8)
  • Sladká jídla (257)
    • Bábovky, buchty (120)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (61)
  • Snídaně (6)
  • Studená kuchyně (274)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (83)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (74)
  • Tipy a triky (53)

RSS Príma receptář.cz

  • Top 3 české lahůdky: už jste ochutnali všechny? 31. 10. 2025
    Když se řekne česká kuchyně, většině z nás hned naskočí svíčková, vepřo knedlo zelo nebo pečené koleno – klasiky, bez kterých by žádný jídelní lístek v tradiční české hospodě nebo […] Příspěvek Top 3 české lahůdky: už jste ochutnali všechny? pochází z Príma receptář.cz
    Komerční sdělení
  • Jak připravit sladkosti na dětskou halloweenskou party 30. 10. 2025
    Když se řekne Halloween, většina dětí si vybaví dýně, strašidla a hlavně hromadu sladkostí. A přesně o to tady jde. Udělat z obyčejné oslavy malý karneval chutí, barev a cukrové […] Příspěvek Jak připravit sladkosti na dětskou halloweenskou party pochází z Príma receptář.cz
    Komerční sdělení
  • Zapomeňte na nudné zelí: Zkuste ho upéct nebo naložit po domácku! 29. 10. 2025
    Zelí je jedna z těch surovin, které má doma skoro každý, ale většinou skončí u klasiky – dušené k pečeni nebo kysané v segedínu. Přitom tahle obyčejná hlávka dokáže víc, […] Příspěvek Zapomeňte na nudné zelí: Zkuste ho upéct nebo naložit po domácku! pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny uzené maso vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress