Ovarové koleno v pivu

Zajímavý, chutný ovar stojí za vyzkoušení.

1 menší vepřové koleno
1 světlé pivo
1 petržel (kořen)
1/2 středně velkého celeru
sůl podle chuti

Ovarové koleno v pivu – recept

Do studené vody nalijeme čtvrtinu piva (v poměru k množství vody) a nakrájíme na menší kusy petržel a celer.
Teprve až vodu s pivem a zeleninou přivedeme k varu, vložíme očištěné koleno (maso má lepší chuť). Ovarové koleno v pivu se vaří tak dlouho, až je maso zcela měkké (když jej napíchneme na vidličku, samo sklouzne).
V průběhu vaření se tvoří na polévce pěna, kterou je třeba sbírat.

Takto připravený ovar je velice chutný a pokud někdo bude postrádat sůl, může si ovar přisolit.

TIP

K netradičně připravenému ovaru můžeme podávat tradiční strouhaný křen nebo hořčici, sterilované okurky apod. a samozřejmě dobré pivo!