Ořechové hřebínky

500 g listového těsta
žloutek na potření a cukr na posypání

Náplň:
150 g mletých vlašských ořechů
80 g krupicového cukru
1 vejce
20 ml rumu

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm o velikosti 50 x 50 cm. Rozkrájíme ho na čtverce o stranách 10 x 10 cm.
Pečeme-li z mrazeného listového těsta, necháme je pořádně rozmrazit.
Nastrouhané ořechy smícháme s rumem, cukrem a vejcem.
Do středu každého čtverečku dáme část ořechové náplně. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným žloutkem a těsto v polovině přehneme. Obě strany k sobě přitiskneme a nakrájíme (nebo nastříháme) pravidelné zářezy. Naplněné kousky dáme na plech vyložený pečícím papírem s dostatečným odstupem od sebe a zářezy trochu roztáhneme do tvaru hřebínků.
Povrch hřebínků potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 220°C asi 20 minut. Po upečení přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout. Podáváme pocukrované.

TIP

Hřebínky jsou výtečné, z těsta uděláme asi 25 kousků. Ořechová náplň nemá chybu!