Palačinky s jablky

4 dl mléka
2 vejce
200 g polohrubé mouky
1 lžíce prášk. cukru
citr. šťáva, mletá skořice
250 g nahrubo nastrouhaných jablek
tuk na pečení a cukr na posypání

Do hlubší mísy dáme mléko, vejce, cukr, mouku a rozmícháme, pak přidáme na hrubém struhadle nastrouhaná a oloupaná jablka, skořici a trochu citr. šťávy. Všechno dohromady dobře vymícháme.
Na pánvi si rozpálíme tuk (nejlépe 100%) a naběračku připraveného těsta rozprostřeme na pánev a smažíme po obou stranách.
Usmažené palačinky jsou vyšší než klasické palačinky, proto je děláme menší, aby se nám dobře obrácely.

TIP:

Palačinky jsou velmi chutné i za studena, a zbudou-li nám od oběda, určitě nepřijdou nazmar.
Děti je mají rády posypané grankem nebo najemno nastrouhanou čokoládou.