Tvarohové koblížky

Rychle připraveny a stejně rychle snězeny.

250 g tvarohu
200 g polohrubé mouky
4 celá vejce
2 lžíce cukru
4 lžíce rumu
4 lžíce mléka
1 kypřící prášek
olej na smažení
skořicový cukr na obalení

Tvarohové koblížky – recept

V hlubší míse si rozdrobíme tvaroh, přidáme mléko, vejce, cukr, rum a nakonec mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Vypracujeme těsto. Lžící pak odkrajujeme kousky těsta, ze kterých vytvarujeme bochánky a ty pak smažíme na rozpáleném oleji.
Koblížky smažíme raději v menší nádobě, a to tak, aby byly zhruba do poloviny ponořené v oleji. Osmažíme je dozlatova z obou stran.

Usmažené tvarohové koblížky obalujeme ještě za tepla ve skořicovém cukru.