600 g zvěřiny bez kostí (jelen, srnec, divočák, zajíc)
60 g slaniny
2 – 3 menší cibule
mletá sladká paprika
2 lžíce rajčatového protlaku
mletý pepř, kmín, sůl, majoránka
6-7 středně velkých hříbků
vývar podle potřeby
2 lžíce hladké mouky
bylinkové koření (petrželka, cibule, okurky)
1-2stroužky česneku
Myslivecký guláš – recept
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Potom přidáme a zpěníme sladkou mletou papriku, vmícháme rajčatový protlak a na kostky nakrájené maso ze zvěřiny, pepř, kmín, sůl a dusíme za občasného podlévání vodou, až je maso na myslivecký guláš napůl měkké.
Potom myslivecký guláš vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a dusíme doměkka.
Před dokončením přidáme pokrájené hříbky, jemně nakrájenou bylinkovou směs, utřený česnek a majoránku.
TIP
Mimo sezónu můžeme myslivecký guláš připravit také z předního hovězího masa a jako přílohu podáváme houskové knedlíky nebo chléb.