Mořský koktejl

400 g mraženého mořského koktejlu (krevety, calamari, mušle)
2 lžíce másla
sůl, pepř

Na marinádu:

2 lžíce olivového oleje
1 lžička worchestrové omáčky
2 rozsekané stroužky česneku
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička cukru
špetka sušené bazalky, špetka oregana a špetka tymiánu

Mořský koktejl – recept

Mořský koktejl dáme na síto, přelijeme teplou vodou, necháme okapat a pak dáme do misky.
Olej, worchestrovou omáčku, citrónovou šťávu, česnek, cukr a bylinky v rendlíku rozmícháme a zahřejeme (nesmí se vařit!). Omáčku necháme prochladnout a potom ji nalijeme na koktejl a necháme 1/2 hodiny marinovat.
Do pekáčku dáme máslo, maso i s marinádou a v předehřáté troubě pečeme při 180 – 210° C asi 10 – 15 minut.
Hotový mořský koktejl rozdělíme na talíře, posypeme petrželovou natí a podáváme.