500 g hovězí svíčkové
30 g oleje
150 g cibule
10 g sladké papriky
sůl
50 g kečupu
50 g chilli omáčky
drcený kmín, pepř
20 g solamylu
20 g česneku
100 g rajčat
100 g cibule na ozdobu
zelená petrželka
masový vývar (podle potřeby)
worcester
Minutkový chilli guláš – recept
Svíčkovou nakrájíme na plátky a pak na silnější nudličky, které osolíme, opepříme a zaprášíme solamylem. Pak ještě přidáme olej, utřený česnek, vše promícháme a necháme v chladu aspoň hodinu rozležet. Naložené maso opečeme na oleji, zasypeme nudličkami z cibule, krátce osmahneme, okořeníme mletou paprikou a lehce zpěníme. Přilijeme chilli omáčku i kečup, promícháme a podlijeme vývarem. Okmínujeme, ochutíme worcesterem a krátce prohřejeme.
Minutkový chilli guláš zdobíme rajčaty, pokrájenou cibulkou smíchanou s petrželkou. Jako přílohu podáváme hranolky, rýži nebo bramborák.