Kuřecí kousky s červeným zelím

1 malé kuře
70 ml oleje
4 lžíce sójové omáčky
3 lžíce medu
1 lžička worcestrové omáčky
1 citrón
špetku chilli koření
1 lžičku drceného pepře
1 lžičku strouhaného čerstvého zázvoru
sůl
malý pórek
700 g čerstvého červeného zelí
40 g rozinek
1 lžíce cukru
1,5 lžičky škrobové moučky

Kuřecí kousky s červeným zelím – recept

Smíchejte 50 ml oleje, 3 lžíce sójové omáčky, lžičku worcesteru, med, šťávu z půlky citrónu, špetku chilli koření, pepř, zázvor a špetku soli.
Malé kuře nasekejte na kousky, částečně vykostěte, vložte do připravené marinády, promíchejte a nechte rozležet. Třeba i přes noc.
Potom maso rozložte na pekáček nebo na mřížku grilu a zvolna – aby se nepálilo – upečte. Během pečení potírejte marinádou.
Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte nakrájený pórek, červené zelí nakrájené na čtverečky, osolte, posypte rozikami, cukrem, krátce opečte, nepatrně podlijte vodou a zvolna duste doměkka. Před dokončením zelí zalijte 100 ml vody rozmíchané se šťávou z půlky citrónu, lžící sójové omáčky, škrobovou moučkou, promíchejte a krátce povařte.
Hotové červené zelí pak upravte na větší mísu a obložte kousky pečeného kuřete.

Kuřecí kousky s červeným zelím jsou velmi chutné, podávat je můžete s bílým chlebem.