Mexický guláš

500 g vepřového masa (plecko, krkovička…)

3 cibule

červené fazole ve slaném nálevu

sterilovaná kukuřice

chilli kořeni nebo parička

olej, hladká mouka, sůl, mletá paprika

Mexický guláš

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli (může být nakrájená na měsíčky). Osolené maso na mexický guláš nakrájené na nudličky důkladně orestujeme. Přidáme mletou a chilli papriku rozmíchanou v oleji. Dusíme do měkka (90 minut). Jakmile je maso měkké, přidáme slité fazole a kukuřici. Zároveň mexický guláš zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Krátce povaříme. Mexický guláš podáváme s bramboráčky, topinkou nebo trotilkami.


TIP


mexický guláš zahustit můžeme i bramborovým škrobem – kávovou lžičku rozmícháme ve studené vodě

můžeme přidat prolisovaný česnek – ten raději až před koncem dušení (na posledních 20minut)