500 g vepřového masa (plecko, krkovička…)
3 cibule
červené fazole ve slaném nálevu
sterilovaná kukuřice
chilli kořeni nebo parička
olej, hladká mouka, sůl, mletá paprika
Mexický guláš
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli (může být nakrájená na měsíčky). Osolené maso na mexický guláš nakrájené na nudličky důkladně orestujeme. Přidáme mletou a chilli papriku rozmíchanou v oleji. Dusíme do měkka (90 minut). Jakmile je maso měkké, přidáme slité fazole a kukuřici. Zároveň mexický guláš zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Krátce povaříme. Mexický guláš podáváme s bramboráčky, topinkou nebo trotilkami.
TIP
mexický guláš zahustit můžeme i bramborovým škrobem – kávovou lžičku rozmícháme ve studené vodě
můžeme přidat prolisovaný česnek – ten raději až před koncem dušení (na posledních 20minut)