Medailonky zapečené s nivou

500 g mletého hovězího masa (může být i směs vepřového a hovězího)
120 g sýru Niva
6 lžic smetany
1 velké rajče
bazalka
pepř mletý
1 sáček Vitana „Selská sekaná“
voda

Medailonky zapečené s nivou – recept

Obsah sáčku Vitana Selská sekaná smícháme s 500 g mletého nesoleného masa, přidáme 100 ml studené vody a vše řádně promícháme. Necháme asi 10 min. odležet a pak vlhkýma rukama ze směsi vytvarujeme asi 6 medailonků a orestujeme na oleji asi 3 minuty po každé straně.
Medailonky položíme pak na plech vyložený pečícím papírem, na každý medailonek položíme plátek rajčete a kopeček sýrové směsi (rozetřený sýr Niva se smetanou, bazalkou a špetkou pepře).
Zapékáme v předehřáté troubě při 180° C asi 10 minut (dokud se sýr nerozteče).

Medailonky zapečené s nivou můžeme podávat s brambory nebo jen se zeleninou.