Ledová tříšť z čerstvého ovoce

1 l vody
100 g jahod
100 g dobře vyzrálých meruněk
1 – 2 citróny
300 ml jablečného džusu
3 lžíce cukru

Ledová tříšť z čerstvého ovoce – recept

Den předem dáme zmrazit dostatečné množství vody na led (na 3 porce asi 1 l vody).
Omyté čerstvé jahody zbavíme stopek a dáme do mixéru. Přidáme 100 ml jablečného džusu, 1 lžíci cukru a obsah rozmixujeme.
Třetinu ledu roztlučeme na jemné kousky, naplníme do sklenice a zalijeme jahodovým mixem.
Děláme-li tříšť z meruněk, postupujeme podobným způsobem.
Při přípravě citrónové tříště citróny oloupeme a nakrájíme, zbavíme zrníček a pokrájený citrón dáme do mixéru, přidáme 100 ml jablečného džusu a lžici cukru. Hotovou tříšť můžeme přizdobit lístky čerstvé máty.

TIP

Můžeme použít i jiné ovoce, ale každé by mělo být dobře vyzrálé, protože jen tak bude ledová tříšť z čerstvého ovoce opravdu chutná.