100/4 – Citronová kuřecí směs s těstovinami
400 g těstovin 2 lžíce olivového oleje 1 cibuli 1 stroužek česneku 3 uvařená kuřecí prsa (větší) 2 citrony 8 lžic smetany na vaření 2 lžíce nasekané zelené petrželky sůl, pepř
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
400 g těstovin 2 lžíce olivového oleje 1 cibuli 1 stroužek česneku 3 uvařená kuřecí prsa (větší) 2 citrony 8 lžic smetany na vaření 2 lžíce nasekané zelené petrželky sůl, pepř
Rychle a velmi dietní! 400 g filetů z pangasia 1 lžíce olivového oleje 2 citróny sůl petrželová nať na ozdobu
2 citróny 20 kostek cukru 1 l čaje 1/4 l rumu
1 l vody 100 g jahod 100 g dobře vyzrálých meruněk 1 – 2 citróny 300 ml jablečného džusu 3 lžíce cukru
500 g mletého libového vepřového masa 2 krajíce toustového chleba, nastrouhané 50 g strouhaného parmazánu jemně nastrouhaná kůra ze 2 citrónů 1 lžíce citronové šťávy 1 vejce hrst jemně sekané zelené petrželky nebo jarní cibulky trošku soli asi 4 lžíce olivového oleje na smažení
V květnu si můžete uvařit „lektvar“ plný zdraví – šťávu z květů černého bezu. 20 středně velkých květů černého bezu 1 litr vychladlé převařené vody 1 kg krystalového cukru 5 citrónů
Květen je měsícem, kdy trháme květy pampelišky (smetanky lékařské) a vyrábíme z nich lahodný med. Květy trhejte v čistém prostředí – rozhodně je nesbírejte u silnic nebo v jiném prašném prostředí. 400 květů pampelišek 2 l vody 2 citróny 2 kg krystalového cukru
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress