Květákové omelety

1 střední květák
máslo
2 dl mléka
2 vejce
sůl
špetku strouhaného zázvoru
170 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
olej na smažení
rajčata na ozdobu

Květákové omelety – recept


V mléce rozšleháme 2 žloutky, osolíme je a ochutíme strouhaným zázvorem, poté zašleháme hladkou mouku. Vznikne nám jemné těstíčko, do kterého přidáme prášek do pečiva a lehce vmícháme sníh ze 2 bílků.
Na rozpáleném oleji na pánvi pak smažíme po obou stranách omelety.
Na másle podusíme květák rozebraný na malé růžičky a plníme jím usmažené omelety. (Květák si můžeme podusit ještě před přípravou těstíčka a udržovat jej v teple).
Květákové omelety pak přizdobíme kolečky rajčat a podáváme samotné anebo s vařenými brambory.