Kuřecí řízky v pikantním těstíčku

800 g kuřecích prsíček
sůl, mletý černý pepř
2 lžíce solamylu
4 stroužky česneku
3 lžíce ostrého kečupu
1 lžíci worcestrové omáčky
1 lžičku majoránky
1 lžičku mleté pálivé papriky
špetku čili koření
4 vejce
olej na smažení

Kuřecí maso nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Nakonec řízky obalíme v solamylu.
Ve větší misce smícháme kečup, worcestr, prolisovaný česnek, majoránku, ml. pálivou papriku, čili koření a vejce. Všechno důkladně rozšleháme vidličkou. Do připravené směsi naložíme kuřecí řízky a necháme je 1 den naležet.
Druhý den na rozpáleném oleji v pánvi odležené marinované řízky pozvolna osmažíme.

TIP

Abychom kuřecí řízky v pikantním těstíčku zbavili přebytečného oleje, pokládáme je na papírovou útěrku. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory a zelenina podle vlastní chuti.