Krůtí maso s růžičkovou kapustou a sýrem

600 g krůtích prsou
400 g růžičkové kapusty
1,5 lžičky koření na drůbež
80 g nivy
130 g mascarpone
1 – 2 cibule (šalotky)
4 lžíce mléka
6 lžic oleje
sůl, drcený pepř
160 ml zeleninového vývaru (z kostky)
1 smetana na vaření

Krůtí maso s růžičkovou kapustou a sýrem – recept

Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na nudličky a posypeme kořením na drůbež, promícháme a necháme chvíli odležet.
Kapustičky očistíme.
Do misky rozdrobíme nivu, přidáme mascarpone, vše vidličkou rozmačkáme, poté přilijeme mléko a rozšleháme metličkou.
Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, pak přidáme a orestujeme kapustičky. Osolíme, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 10 minut.
Potom vmícháme sýrovou směs.
Na zbylém oleji opečeme ze všech stran připravené pokrájené maso, pak ho přidáme do kapustiček a zalijeme smetanou. Zlehka promícháme a krátce povaříme.
Dochutíme solí a pepřem a krůtí maso s růžičkovou kapustou a sýrem je hotové.

Přílohu si zvolíme podle vlastní chuti.