Sekané řízky z vajec

Nabízíme recept, jak lze také zpracovat vajíčka natvrdo (zejména po velikonocích).

1 rohlík
4 vejce natvrdo
1 cibule
1 vařená brambora
1 syrové vejce
strouhanka na zahuštění a obalení
zelená petrželka
olej
sůl, pepř

Sekané řízky z vajec – recept

Na plátky pokrájený rohlík namočíme do vody, po chvilce ho vymačkáme a dáme do mísy. Přidáme natvrdo uvařená posekaná vajíčka, nastrouhanou bramboru, syrové vejce, nadrobno usekanou zelenou petrželku, najemno pokrájenou cibuli, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Ze směsi vytvarujeme placičky – sekané řízky z vajec, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji.

Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty, čerstvá zelenina, ap.