Recept od řezníka na rychlé, chutné jídlo pro celou rodinu za necelou stovku!
600 g vepřového plecka
sůl, pepř
olej
hladká mouka
50 g másla
1,5 dl horké vody
1/2 kostky masoxu
2 lžičky sójové omáčky
1/2 lžičky worcesteru
3 lžíce kečupu
1 kg brambor
R o z p o č e t :
vepřové plecko ……………….. 60 Kč
sůl, pepř, masox………………..5 Kč
máslo………………….5 Kč
soj. omáčka, worcester, kečup ……………………5 Kč
olej……………….5 Kč
brambory……………………10 Kč
C e l k e m: …………………………..90 Kč
100/4 – Vepřové plátky na kečupu s bramborem – recept
Vepřové plecko nakrájejte na plátky, naklepejte je, osolte a opepřete. Poté je potřete olejem a nechte nejméně 2 hodiny na chladném místě odležet.
Můžete si je takto připravit i den předem.
Odleželé plátky posypte po obou stranách hladkou moukou, na pánvi rozpalte tuk, do kterého následně vložte plátky masa. Opékejte je na každé straně asi 4 minuty. Pak plátky vyndejte a na pánev přidejte máslo, vodu, masox, sójovou omáčku , worcester a kečup. Omáčku povařte zhruba 2 minuty a dochuťte podle vlastní chuti. Na talířích připravené plátky masa pak přelévejte omáčkou.
Vepřové plátky na kečupu s bramborem můžete na talíři přizdobit různou zeleninou.