Králík po francouzsku

1 králík
1 kg vepřového bůčku
1/2 kg cibule
máslo
6 bobkových listů
8 hřebíčků
sůl, pepř

Králík po francouzsku – recept

Omytého, naporcovaného králíka osolíme a opepříme, stejně tak bůček nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Připravíme si cibuli, kterou krájíme na kolečka silná asi 1/2 cm.
Do hlubšího pekáče položíme na dno plátky bůčku, na ně dáme 3 bobkové listy a 4 hřebíčky. Potom na maso poklademe vrstvu koleček cibule tak, aby úplně zakryly plátky bůčku. Cibuli trochu posolíme a dáme na ni několik plátků másla. Poté položíme do pekáče vrstvu naporcovaného králíka a opět na něj dáme 3 bobkové listy a 4 hřebíčky. Tak jako na bůček, i na králíka poklademe silnější vrstvu cibule, kterou opět přisolíme, přidáme plátky másla a celé podlijeme trochou vody.
Pekáč přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby péci. Asi po 1 – 1,5 hodině pečení odstraníme pokličku a pečeme bez ní tak dlouho, až vrchní vrstva cibule zezlátne. Nezapomínáme maso občas podlévat.

Když je králík po francouzsku hotov, podáváme porci králíka a plátek bůčku s trochou cibule s osmaženými čtvrtkami brambor nebo hranolky.
Určitě si moc pochutnáte!