Kachní vývar s kapáním

6 kachních krků
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer, cibule)
petrželová nať, libeček
sůl
1 vejce
dětská krupička

Kachní vývar s kapáním – recept

Asi do 1 l studené vody vložíme omyté kachní krky s cibulí a dáme vařit. Po zhruba 30 minutách přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a pokračujeme ve vaření dalších cca 30 minut. Když je maso (krky) uvařené, vyjmeme je a po vychladnutí obereme a vložíme zpět do odstaveného vývaru.
V hrnku si rozšleháme vejce a při kvedlání vidličkou přisypáváme dět. krupičku, až je hmota dostatečně tuhá. Těsto pak rukama dobře propracujeme a nastrouháme na hrubém struhadle na tác.
Pak polévku znovu přivedeme k varu, přidáme nastrouhané kapání, petrželku a libeček a podle chuti dosolíme a kachní vývar s kapáním můžeme podávat.