Tmavá buchta z kofoly

350 g hl. mouky

250 g cukr krupice

2 celá vejce

2 lžíce oleje

2 lžíce kakaa

1 kypřící prášek do pečiva

1 kypřicí prášek do perníku

300 ml kofoly

Tmavá buchta z kofoly – recept

Ve vyšší míse důkladně promícháme všechny suroviny, kofolu přidáme nakonec a vše ještě dobře zamícháme.
Na hlubší, tukem vymazaný a moukou vysypaný plech nalijeme zpracované těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180° C asi na 25 minut.
Tmavá buchta z kofoly je velice chutná, nenáročná a po upečení ji nakrájíme na čtverce a můžeme podávat.

TIP

Kdo chce, po vychladnutí může buchtu potřít pikantnější marmeládou, posypat strouhaným kokosem, oříšky ap., polít čokoládou nebo nazdobit šlehačkou.