350 g hl. mouky
250 g cukr krupice
2 celá vejce
2 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
1 kypřící prášek do pečiva
1 kypřicí prášek do perníku
300 ml kofoly
Tmavá buchta z kofoly – recept
Ve vyšší míse důkladně promícháme všechny suroviny, kofolu přidáme nakonec a vše ještě dobře zamícháme.
Na hlubší, tukem vymazaný a moukou vysypaný plech nalijeme zpracované těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180° C asi na 25 minut.
Tmavá buchta z kofoly je velice chutná, nenáročná a po upečení ji nakrájíme na čtverce a můžeme podávat.
TIP
Kdo chce, po vychladnutí může buchtu potřít pikantnější marmeládou, posypat strouhaným kokosem, oříšky ap., polít čokoládou nebo nazdobit šlehačkou.