Jablečné řezy s čokosmetanovou polevou

300 g polohrubé mouky


400 g strouhaných jablek
1 lžička mleté skořice


200 g cukru

80 g Hery


2 celá vejce



1 kypřící prášek do pečiva



Na polevu:

100 g čokolády na vaření
1 zakysanou smetanu

Jablečné řezy s čokosmetanovou polevou – recept

Celá vejce, cukr a Heru utřeme do pěny, pak přidáme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek do pečiva a nakonec nastrouhaná jablka se skořicí. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby.
Čokoládu si do kastrolku rozlomíme na malé kousky, dáme do vodní lázně a rozpustíme. Poté odstavíme a smícháme se zakysanou smetanou.
Takto připravenou čokosmetanovou polevou potřeme upečený (vychladlý) moučník, vidličkou uděláme „vlnky“ ev.j. zdobení a po zatuhnutí polevy krájíme a jablečné řezy s čokosmetanovou polevou můžeme podávat.