Jablečná bábovka

40-50 dkg nastrouhaných jablek

35 dkg hrubé mouky

30 dkg moučkového cukru

15 dkg rozpuštěného másla

2-3 lžíce holandského kakaa

3 vejce (bílky k výrobě sněhu)

vanilkový cukr

prášek do pečiva
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypaní bábovky

Jablečná bábovka – recept

Cukr utřete se žloutky, máslem a vanilkovým cukrem, pak přidejte mouku, do které zamíchejte prášek do pečiva, kakao a nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka.
Vyšlehejte z bílků sníh a jemně ho vmíchejte do těsta. To pak vylijte do vymazané formy na bábovku. Pečte při 190 °C cca 40 – 50 min.

Jablečná bábovka je dlouho „vláčná“, vydrží 2 – 3 dny jako „čerstvá“.