Houbařské roštěnky

4 roštěnky
2 lžíce oleje
20 g másla
rovná lžíce hladké mouky
1,5 dl vývaru z masoxu
sůl, pepř
zelená petrželka

Vložka:

150 g čerstvých hub
150 g cibule
česnek
50 g másla
sůl, kmín

Houbařské roštěnky – recept

Na plátky nakrájené houby (mohou být i žampióny) a cibuli osmahneme na másle, přidáme utřený česnek, kmín, sůl a dusíme pod pokličkou na malém plaménku doměkka.
Odblaněné roštěnky po obvodu nařízneme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách na oleji tak, aby byly uvnitř ještě růžové. Roštěnky přeložíme na nahřáté talíře, olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo a mouku, osmahneme, zalijeme vývarem (nebo vodou), vaříme až šťáva zhoustne a odděluje se tuk. Šťávu nalijeme na roštěnky, poklademe houbovou směsí a posypeme rozsekanou zelenou petrželkou.

Houbařské roštěnky podáváme s opékanými brambory a se zeleninovým salátem.