Grilovaná vepřová žebírka II.

1,5 kg vepřových žebírek
sojová omáčka
cukr (nejlíp třtinový)
worcester
chilli
3 pomeranče
sůl, čerstvě mletý černý pepř

Grilovaná vepřová žebírka II. – recept

Nejdříve si připravíme marinádu, smícháme 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesteru
1 malou lžičku chilli, přidáme vymačkanou šťávu ze 3 zralých pomerančů, dochutíme pepřem a solí a vše přivedeme do varu. Velmi krátce – asi 1 – 2 minuty povaříme a polijeme touto marinádou připravená žebírka v nějaké mělké misce.
Pečlivě promícháme, aby marináda pronikla všude a necháme odstát asi 15 minut. Poté žebírka v marinádě grilujeme asi 10 minut, pak obrátíme a dopékáme i z druhé strany, dokud nejsou žebra hotová.
Hotová vepřová žebírka pak přikryjeme alobalem a necháme asi 10-15 minut dojít a pak podáváme s chlebem, zeleninou a samozřejmě dobře vychlazeným pivem.
Grilovaná vepřová žebírka II. chutnají znamenitě!