Domácí znojemská z vepřového masa

Uvařte si chutně, netradičně a za málo peněz pro celou rodinu!

700 g vepřového masa (kýta nebo plecko)
uzené maso (postačí i ořez z masitějších uzených žebírek)
1 větší cibule
olej
3 – 4 kyselé okurky
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl, pepř
worcester
1 – 2 lžíce hladké mouky
1 sladká smetana

Domácí znojemská z vepřového masa – recept

Vepřové maso nakrájejte na kostky, uzené maso na kostičky. Drobně nakrájenou cibuli dejte zpěnit na rozehřátý olej, přidejte kostky masa a uzeného, promíchejte, osolte, opepřete, promíchejte a nechte chvíli dusit za častějšího míchání bez vody – jen ve vlastní šťávě.
Poté zalijte studenou vodou tak, aby maso bylo zakryté, přidejte na kostičky nakrájené kyselé okurky, hořčici a pod pokličkou duste, až je maso měkké.
V trošce mléka dohladka rozmíchejte hladkou mouku a vlijte do masa, promíchejte a rychle přidejte smetanu (pokud je třeba omáčku zředit, můžete přilít ještě trochu mléka nebo vody). Zakápněte podle chuti worcesterem a krátce za stálého míchání povařte. Podle chuti ještě přisolte, ev. přidejte trošku hořčice a domácí znojemská z vepřového masa je hotová.

TIP

Znojemskou můžete zjemnit oříškem másla, přidat do ní na kostičky nasekané vařené vejce, či na kolečka nakrájený párek a podávat ji s těstovinami, rýží i s knedlíkem.