Frankfurtská polévka

3 frankfurtské párky
3 – 4 brambory
1 cibule
2 lžíce oleje
mletá paprika
1 kostka masoxu
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
sůl, pepř
česnek podle chuti
špetka drcené majoránky

Frankfurtská polévka – recept

Ve větším hrnci na rozpáleném oleji (nebo sádle) osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme hladkou mouku, 2 lžičky mleté sladké papriky, rychle promícháme a zalijeme asi 1,5 l studené vody. Přidáme ještě kostku masoxu a na kostičky pokrájené brambory a na kolečka pokrájené párky. Polévku za občasného promíchání vaříme zvolna asi 30 minut.
Ke konci vaření dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a špetkou majoránky.

Frankfurtská polévka je velmi chutná a přidáme-li si k ní pečivo, nahradí nám i hlavní jídlo.
Dobrou chuť!