Dančí přírodní řízky

6 plátků dančí kýty
2,5 dl suchého červeného vína
2 lžičky sojové omáčky (sladké)
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 zakysaná smetana
3 lžíce brusinkového kompotu
sůl, pepř

Dančí přírodní řízky – recept

Plátky z dančí kýty naklepeme a naložíme do 2 dcl suchého červeného vína se sojovou omáčkou, rozmačkanými stroužky česneku a 2 lžícemi olivového oleje. Necháme odležet 1-2 dny.

Pak rozehřejeme pánvičku, maso zprudka opečeme a podlijeme směsí (marinádou). Dusíme pod pokličkou 30 minut za občasného zamíchání.

Do zbytku marinády přidáme ještě 1/2 dcl vína, 1 zakysanou smetanu, 3 lžíce brusinkového kompotu, sůl a pepř.


Podáváme s americkými brambory. Maso je vhodné ozdobit brusinkami.