Cuketová čína

2-3 mladé cukety
olej
1 cibule
3 stroužky česneku
1 kávová lžička červené papriky
chilli paprička
špetka karí
sojová omáčka
špetka soli, čerstvě namletý pepř

Cuketová čína – recept

Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Cukety dobře omyjeme, neloupeme. Nakrájíme je na půlkolečka. Cibuli na pánvi osmahneme, poprášíme mletou paprikou, přihodíme špetku chilli a dva pokrájené stroužky česneku. Krátce osmahneme a do pánve přidáme cukety. Orestujeme. Cuketovou směs podlijeme malým množstvím vody a krátce podusíme. Když je cuketa měkká (ne rozvařená), směs dochutíme karí, sójovou omáčkou, pepřem a solí. Přimícháme zbylý česnek (prolisovaný).

Podáváme samostatně nebo s pečivem.

TIP

Cuketová čína je dobrá i s tatarskou omáčkou.