Blesková polévka s dětskou krupičkou a zeleninou

Oblíbená a jednoduchá polévka, kterou stačíme uvařit, když „nestíháme“.

Kousek Ramy nebo másla
3 lžíce dětské krupičky
1 vejce
1,5 l vývaru ( nebo vody + bujónová kostka)
asi 200 g polévkové zeleniny čerstvé (nebo mražené)
zelená petrželka

Blesková polévka s dětskou krupičkou a zeleninou – recept

Rozpustíme tuk, přidáme dětskou krupičku a opražíme do světle nažloutlé barvy. Do opražené krupičky vklepneme vejce a za stálého míchání necháme srazit do hodně tuhých kousků, zalijeme vývarem nebo vařící vodou (v tom případě přidáme i kostku bujónu), dále přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a povaříme.
Polévku dochutíme podle vlastní chuti a můžeme ji na talíři přizdobit nasekanou petrželkou.

TIP

Stejným postupem si můžete uvařit i bleskovou polévku s dětskou krupičkou a pórkem.