Zelník na plechu

Dobrota za babku

1/2 kg kysaného zelí
300 g polohrubé mouky
sůl
100 ml acidofilního mléka
1/2 balíčku kypřícího prášku
80 g rostlinného tuku
tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu

Zelník na plechu – recept

Zelí pokrájejte nadrobno a na válu ho smíchejte s moukou, kypřícím práškem a trochou solí. Pak přidejte acidofilní mléko a tuk na pečení a vypracujte těsto. Je-li těsto příliš řídké, přidejte mouku, je -li hustší, přidejte acidofilní mléko. Vál posypejte moukou a těsto vyválejte na plát silný asi 1 cm.
Těsto (plát) přendejte na vymazaný a vysypaný plech, propíchejte je před pečením vidličkou a vyznačte rýhy.
Zelník na plechu pečte v předehřáté troubě dozlatova.