Zapékaný celer se sýrem

celer (množství si určíme podle počtu porcí)
strouhaný sýr
sůl, pepř
trošku mléka
kousek másla
trochu smetany
2 – 3 žloutky
citrónová šťáva

Zapékaný celer se sýrem – recept

Oloupaný a omytý celer nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě s trochou mléka. Měkký celer (okapaný) vložíme do vymaštěné (kouskem másla) zapékací mísy a podle chuti posypeme strouhaným sýrem.
V misce rozšleháme kousek másla, vmícháme několik lžíc smetany, přidáme trochu vývaru z celeru, rozkvedlané žloutky, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem, nalijeme na celer a krátce zapečeme.

Zapékaný celer se sýrem můžeme podávat s vařeným bramborem anebo jako samostatné lehké jídlo.