Vyzkoušejte olej z ostropestřce mariánského


ostropestrec-mariansky

Vyzkoušejte olej z ostropestřce mariánského


Slyšeli jste již někdy o kouzelné bylince nazývané ostropestřec mariánskýň Tato rostlinka může pomoci vašemu žaludku, zubům, ale také játrům. Díky ní se budete cítit svěží a vitální, což se s přicházejícím jarem samozřejmě velmi hodí. Vyzkoušet můžete čaj, tinkturu, tabletu nebo také olej z ostropestřce mariánského.


Výhodou oleje z ostropestřce mariánského je, že je lisovaný za studena, a tak jsou v něm zachovány všechny důležité vitamíny a minerály, které pomohou zocelovat vaši imunitu, zregenerují játra a zabojují i proti klasické rýmě. Zkrátka řečeno olej z ostropestřce je vynikajícím pomocníkem v boji proti řadě nemocí.

 

Jaké látky olej obsahujeň

 Olej z ostropestřce mariánského obsahuje množství potřebných a zdraví prospěšných látek, jako je chlorofyl, karotenoidy, vitamín F či významný komplex zvaný silymarin.

 

Olej pro regeneraci jater

 Silymarin vyniká řadou příznivých účinků, které působí hlavně na játra. Zlepšuje totiž metabolismus jaterních buněk, podporuje regeneraci jaterní tkáně a patří mezi významné antioxidanty. Kromě regenerace buněk pomáhá olej i v boji proti řadě jaterních onemocnění (cirhóza, apod.).

Včetně toho působí olej z ostropestřce mariánského i proti onemocnění žaludku, žlučovým kamenům, alergii či paradentóze. Pomáhá při senné rýmě, astmatu a kopřivce.

 

Detoxikace pomocí ostropestřce

Pro udržení vnitřní čistoty orgánů a pro posílení imunity se vám bude olej z ostropestřce také hodit. Stačí jej používat preventivně a pravidelně tak pročišťovat a detoxikovat svůj organismus.

 

Olej pro masáže

Olej můžete používat i zevně. Nejen že si s ním masáž užijete více, ale zároveň zklidníte akné, lupenku či popáleniny.

 

Jak ostropestřec užívatň

Ostropestřec můžete využívat jak zevně, tak i vnitřně. Při vnitřním použití užívejte jednu až dvě polévkové lžíce denně, které si dávejte mezi jídly. Používáte-li ostropestřec preventivně, pak vyměňte polívkové lžíce za čajové. Olej si můžete přidat i do salátu či jiných jídel. Nikdy jej však tepelně nezpracovávejte.