Domácí uzený sýr recept – Vyzkoušejte ověřenou kombinaci!

Pořídili jste si domácí udírnuň Pak jistě oceníte nové recepty na uzení. My vám přinášíme jeden ověřený na domácí uzený sýr. Vyzkoušejte ho a podlehněte dokonalé kombinaci chutí.

 

Trend udit v domácím prostředí se velice rozmohl, jste-li i vy majitelem této praktické zahradní ‘’stavby’’, pak se vám bude jistě hodit recept na domácí uzený sýr, který si zamilujete už po prvním ochutnání.

 

Zahradní udírna je v dnešní době k vidění snad na každém pozemku. Víte, jaké dobroty se v ní dají udělatň

Recept na domácí uzený sýr

 

Tento recept na uzený sýr patří mezi ty nejzákladnější. Existuje mnoho druhů sýrů, které se dají různě dochutit a udit. Na tento recept budete potřebovat jen pár surovin, které ve výsledku vytvoří vyváženou a lahodnou chuť i aroma.

 

Připravte si: 1 kg 40% kvalitního sýru (př. Gouda), 100 g kvalitní šunky s vysokým podílem masa, zelený pepř, česnek a dámskou punčochu

 

Příprava je snadná i rychlá

 

1. Nejdříve ze všeho si nakrájejte sýr na malé kostičky nebo jej nastrouhejte, lépe se tak spojí. Poté nakrájejte na drobno šunku, oloupejte česnek a rozdrťte ho na jemno. Pepř nechte celý v kuličkách.

 

2. Všechno spolu promíchejte a vzniklou směs nacpěte do dámské punčochy. Punčochu několikrát přehrňte, aby vzniklo více vrstev a konce pevně zavažte na uzel.

 

Poznámka: Pokud nebude punčocha se směsí pevně utažená, hrozí, že se vyuzený sýr nespojí a bude se rozpadat. Věnujte tedy přípravě dostatečnou pozornost a řiďte se návodem.

 

3. Punčochu pověsíte do udírny vyhřáté na 50 stupňů Celsia a udíte to dlouho, dokud se sýr nespojí v jednu celistvou hmotu. Vyuzený sýr je třeba nechat vychladnout a poté servírovat nakrájený na tenké plátky třeba s pečivem.

 

Existuje mnoho kombinací a variant

 

Po prvním vyzkoušení si sýr, pro jednoduchou přípravu i skvělou chuť, oblíbíte a jistě začnete vymýšlet další variace chutí. Stejně tak jako recepty na grily, i ty do udírny se dají různě obměňovat. Doporučujeme vyzkoušet doplnění ořechy, olivami, sušenými rajčaty, bylinkami atd.

 

Stojí vám na zahradě domácí udírna nebo zahradní krb s udírnouň Nenechte je stát ladem a používejte je!