Vinařské hovězí plátky

4 plátky hovězího masa
20 g mrkve
20 g celeru
20 g petržele
20 g cibule
20 g rajského protlaku
100 ml červeného vína
1 lžíce citronové šťávy
1 bobkový list
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
mletý pepř, cukr, sůl
olej

Vinařské hovězí plátky – recept

Hovězí plátky po obvodu nařízněte, maso naklepejte, osolte a opepřete. Na oleji osmažte cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájenou kořenovou zeleninu, přidejte plátky masa a krátce je poduste. Pak k nim přidejte rajský protlak, červené víno, citronovou šťávu, bobkový list, pepř a duste doměkka (občas promíchejte a podle potřeby můžete podlít i troškou vody nebo vínem).
Maso pak vyjměte, omáčku prolisujte a oslaďte podle chuti.

Vinařské hovězí plátky podávejte přelité omáčkou, vhodnou přílohou je bramborový knedlík a dušené červené zelí (jinak si přílohu vyberte podle vlastní chuti).