Velmi chutný oběd pro 4 člennou rodinu zhruba za stovku – včetně brambor!
4 řízky z kýty
4 plátky tvrdého sýra
4 plátky anglické slaniny
2 jablka
hladká mouka na obalení
olej na smažení
sůl, pepř
Vepřové řízky zapečené pod jablky – recept
Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku odpočinout. Pak je obalíme v hladké mouce a na trošce oleje zprudka opečeme po obou stranách. Opečené řízky pak uložíme do pekáče, zalijeme je vypečenou šťávou a na každý řízek položíme plátek slaniny a na plátky pokrájená jablka. Maso podlijeme vodou tak, aby ve šťávě a vodě bylo ponořeno jen maso, nikoliv slanina a jablka a dáme péct do vyhřáté trouby.
Před koncem pečení položíme na každý řízek plátek sýra a necháme ještě asi 5 minut zapéct.
Vepřové řízky zapečené pod jablky podáváme s vařenými bramborami.