Vepřové kotlety v majonézové marinádě

4 vepřové kotlety
sůl
3 – 4 velké cibule
50 g tvrdého sýra

Na marinádu:

250 ml majonézy
1 lžička kari
2 lžičky grilovacího koření
3 lžičky kremžské hořčice

Vepřové kotlety v majonézové marinádě – recept

Všechny suroviny na marinádu promícháme. Kotlety trošku osolíme a lehce naklepeme.
Cibule nahrubo nasekáme a 2/3 rozprostřeme na dno pekáče. Na cibuli pak naskládáme plátky masa, které jsme protáhli marinádou (zbytkem marinády je zalijeme) a zasypeme zbývající cibulí.
Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200° C. Zhruba po 50 minutách posypeme maso nastrouhaným sýrem a ještě asi 20 minut pečeme zakryté, na posledních 10 minut pekáč odkryjeme a dopékáme.

Vepřové kotlety v majonézové marinádě podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovou oblohou.