4 vepřové kotlety
malá sklenice sterilovaného leča
1 lžíce rajčatového protlaku
50 g tvrdého strouhaného sýra
2 lžíce sádla
feferonky
sůl, pepř, mletá paprika
alobal
Vepřové kotlety s lečem v alobalu – recept
Lečo smícháme s rajčatovým protlakem, jemně nakrájenými feferonkami, mletou paprikou, pepřem a solí a za stálého míchání podusíme do hustoty řidší pomazánky.
Kotlety odřízneme od kostí alespoň do poloviny, jemně je naklepeme a po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle.
Opečené kotlety položíme na plátky alobalu, pokryjeme lečem, promíchaným se strouhaným sýrem, alobal dobře uzavřeme a krátce (asi 15 – 20 minut) zapečeme v hodně vyhřáté troubě.
Vepřové kotlety s lečem v alobalu podáváme s vařenými brambory.