Vepřová pečeně s ananasem

800 g vepřové pečeně (vykostěné)
100 g tvrdého sýra (eidam ap.)
1 snítko petrželky kudrnky
1 vejce
sůl, mletý pepř
1 lžíce provensálského koření
250 g čerstvého ananasu
bylinky na ozdobu

Vepřová pečeně s ananasem – recept

Vykostěnou, očistěnou a omytou pečeni osušíme a ostrým nožem ji shora několikrát nařízneme tak, aby vznikly hluboké zářezy, ale pečeně zůstala vcelku.
Sýr nastrouháme najemno. Petrželku opláchneme a drobně nasekáme.
Do misky rozklepneme vejce a lehce je vyšleháme. Pak přidáme sůl, pepř, provensálské koření, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a vše dobře promícháme.
Umíchanou směs lžičkou rozdělíme mezi naříznuté plátky masa.
Ananas oloupeme, dobře očistíme od zbytků slupky a dužinu nakrájíme na silnější plátky, které vložíme do zářezů v pečínce.
Takto připravenou pečínku převážeme nití tak, aby držela tvar a zabalíme ji do alobalu, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200° C doměkka asi 70 minut.
Hotové maso necháme krátce zchladnout, pak vyjmeme z alobalu , ozdobíme bylinkami a podlijeme vypečenou šťávou a servírujeme.

Vepřová pečeně s ananasem – až ji ochutnáte – bude určitě patřit mezi vaše oblíbené jídlo. Dobrou chuť!