Velikonoční nádivka

5 housek
3 vejce
300 g uzeného masa
2 hrsti jarních bylinek včetně mladých kopřiv
citronová kůra
špetka zázvoru
sůl, špetka pepře
2 dl mléka

Velikonoční nádivka – recept

Housky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka, ještě než se rozmočí, dobře je vymačkáme.
Maso nakrájíme na malé kostičky, bylinky jemně rozsekáme, vše smísíme, přidáme vejce, promícháme, okořeníme a osolíme.
Pečeme v dobře vymazaném pekáčku, až velikonoční nádivka dostane zlatavou kůrku.

TIP

Velikonoční nádivka se servíruje teplá, ihned z pekáče, je nejchutnější. Ale i studená, nakrájená na plátka a obložená kys. okurkou je také vynikající. Přesto, že je nazvaná velikonoční, můžeme si nádivku připravit kdykoli máme potřebné ingredience a chuť.