uzené vepřové žebro
olej, sůl
česneková pasta se zázvorem
nebo česnek a zázvor
red chilli
Uzené vepřové žebro na česneku a zázvoru – recept
Uzené vepřové žebro potřeme z obou stran pastou z čerstvého drceného česneku a zázvoru. Můžeme také použít česnekovou pastou se zázvorem.
Ve třech polévkových lžících olivového oleje rozmícháme kávovou (ale jen jednu a opravdu malou kávovou) lžičku Koření ČILI ČERVENÉ 300 g – za ty peníze získáte stovky okořeněných porcí…
Žebro potřeme (opět z obou stran ) olejem s chilli a můžeme mírně osolit – ale pozor, uzená žebra jsou většinou slaná sama o sobě.
Pečeme na mřížce v pekáčku asi 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě. Můžeme i na elektrickém grilu. Podlejeme trochou vody.
Podáváme se zeleninovou oblohou s chlebem, hořčicí a křenem.
Nebo s čím chcete :-)))
Originál koření na indickou a japonskou kuchyni najdete za příznivé ceny na internetu- originální potraviny a koření pro mezinárodní kuchyni – Japonsko & Indie. Indické a japonské koření se ale hodí i do naší kuchyně, stačí povolit uzdu Vaší fantazii…