2 kuřecí prsíčka
sáček předvařené rýže
mrkev
cibulka
hrášek
podravka
olej
sůl
Kuřecí lehké rizoto – recept
Suroviny: 2 kuřecí prsíčka, sáček předvařené rýže, mrkev, cibulka, hrášek, podravka, olej, sůl
Rýži ve varném sáčku namočíme na 2 minutky do studené vody. Vodu slejeme a z pytlíku necháme vykapat. Do osolené vařící vody s kávovou lžící oleje vložíme sáček rýže. Vaříme o 1-2 minuty kratší dobu, než je uvedena v návodu.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky asi tak 2×2 cm. Mrkev očistíme, cibulku omyjeme. Hrášek použijeme čerstvý nebo mražený – asi 100g.
Mrkev nakrájíme na malé kostičky. Cibulku taky nadrobno. Na pánvi rozehřejeme polévkovou lžíci (olivového) oleje a přidáme mrkev a cibulku. Mícháme asi 2 minuty.
Přidáme mírně osolené kuřecí maso. Vše opět mícháme asi 2-3 minuty, než maso zbělá. Pak přilejeme 3 dcl vroucí vody.
Necháme chvilku probublat a přidáme hrášek a polévkovou lžíci PODRAVKY(koření – sušená zelenina).
Vše opět promícháme a na 10 minut přikryjeme pokličkou.
Mezitím se nám uvařila rýže. Vysypeme ji z pytlíku a dáme do prázdného hrnce. Rýži promícháme, aby se nám neslepila k sobě. Zkusíme kousek masa, jestli už je měkké…
… pokud ano, vmícháme rýži k masu. Pořádně promícháme a 1-2 minuty vše ještě ohříváme a máme hotovo.
Můžeme rizoto jen tak nandat na talíř. Nebo můžeme naservírovat porci třeba jako kopeček – pomocí misky nebo naběračky, kterou naplníme po okraj a pak jen překlopíme na talíř.
Dobrou chuť!