Tvarohová bábovka

250 g polohrubé mouky
150 g krupicového cukru
125 ml oleje
125 ml mléka
4 vejce
250 g tvarohu
citrónová kůra
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa

Tvarohová bábovka – recept

Všechny ingredience – mimo lžíce kakaa – dobře promícháme. Pak do 1/3 těsta dáme lžíci kakaa a získáme tak „kakaové“ těsto.
Do vymazané, moukou vysypané formy nalijeme 1/3 světlého těsta, pak 1/3 těsta kakaového a nakonec zbytek světlého těsta.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut, zda je tvarohová bábovka upečená zkusíme vpichnutím dřevěné špejle (je-li hotová, těsto se na špejli nelepí).

TIP

Tvarohová bábovka je vláčná a velice chutná, navíc i poměrně rychle hotová. Kdo chce, může si do ní přidat předem namočené rozinky (třeba i v rumu), nebo nasekané kandované ovoce či kousky ořechů.