500 g krátkých těstovin
250 g čerstvých hub (nebo žampiónů)
150 g anglické slaniny
0,5 l mléka
2 lžíce hladké mouky
1 cibule
rostlinný olej
sůl, pepř
oregano, bazalka, tymián
Těstoviny s houbovou omáčkou – recept
Na omáčku jsou nejlepší čerstvé houby, ale dobré budou i žampióny. Drobně nakrájíme 200 g, zbytek hub necháme na ozdobení. Podobně to uděláme i s anglickou slaninou. Pak drobně nakrájíme cibuli a spolu s připravenými houbami, slaninou a trochou oleje osmahneme na pánvi. Okořeníme, osolíme, přidáme hladkou mouku, promícháme a postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Pak ji odstavíme, necháme zchladnout a zatím uvaříme těstoviny.
Než budou těstoviny hotové, omáčku rozmixujeme a pak ji udržujeme stále teplou.
Zbylé houby a slaninu nakrájíme na plátky a jen lehce je orestujeme do zlatova.
Z těstovin slijeme vodu a do ještě vroucích rychle zamícháme omáčku, chuti se tak lépe spojí.
Na talíři pak těstoviny s houbovou omáčkou ozdobíme plátky hub a slaniny.