Telecí maso na hříbkách

600 g telecího masa (nejlépe kýty)
50 g cibule
50 g slaniny
70 g šunky
40 g olivového oleje
80 g čerstvých nebo 20 g sušených hub
120 g rajčat
5 cl bílého vína
2 malé bobkové listy
sůl, pepř
mletý hřebíček

Telecí maso na hříbkách – recept

Telecí maso nakrájíme na menší filátka, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na rozpáleném oleji a necháme stranou. Do výpeku dáme drobně nakrájenou cibuli, slaninu a posekanou šunku. Krátce orestujeme, zastříkneme bílým vínem a okořeníme bobkovým listem a mletým hřebíčkem.
Do základu přidáme nakrájené čerstvé houby nebo namočené sušené a oloupaná posekaná rajčata, která zbavíme jadérek. Základ chvíli povaříme a urovnáme do něj pečená telecí filátka. Zvolna dusíme, aby šťáva získala potřebnou hustotu.

Telecí maso na hříbkách můžeme podávat se zeleninovým salátem a ochucenou rýží.