Středomořský vaječný salát

4 vejce natvrdo
100 g plátků slaniny
4 hrsti mladého špenátu
8 sušených rajčat
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce oleje ze sušených rajčat
2 lžíce majonézy
špetka soli a bílého pepře
sekané oříšky (nebo sterilovaná cizrna)

Středomořský vaječný salát – recept

Natvrdo uvařená vejce nakrájejte na kolečka. Plátky slaniny rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do předehřáté trouby na 180° C a pečte asi 6 minut dokřupava. Pak slaninu přendejte na papírový ubrousek, který odsaje tuk. Poté plátky rozlomte na kousky. Omytý a okapaný špenát i sušená rajčata nakrájejte na kousky.
Všechny ingredience zlehka promíchejte a přelijte zálivkou připravenou z balzamikového octa, oleje ze sušených rajčat (nebo olivového), majonézy, soli a pepře. Středomořský vaječný salát posypte navrchu oříšky (např. piniovými nebo jinými, které máte).