Velikonoční beránek
4 vejce 120 g pískového cukru 200 g polohrubé mouky hrst nasekaných ořechů hrst rozinek(nemusí být) 1 lžička prášku do pečiva 4 lžíce oleje 4 lžíce horké vody 1 vanilkový cukr tuk a hrubá mouka na formu
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 vejce 120 g pískového cukru 200 g polohrubé mouky hrst nasekaných ořechů hrst rozinek(nemusí být) 1 lžička prášku do pečiva 4 lžíce oleje 4 lžíce horké vody 1 vanilkový cukr tuk a hrubá mouka na formu
Obarvená či jinak vyzdobená vejce natvrdo pro velikonoční stůl či pomlázku můžeme pak spotřebovat tak, že si tato vejce naplníme, např.: 1. šunkovou pěnou: 8 natvrdo vařených vajec 200 g šunky nebo šunkového salámu 4 lžíce smetany nebo mléka 100 g másla nebo Ramy 1 lžička sladké papriky sůl, pepř, sekaný libeček nebo petrželka 2. […]
400 g těstovin (flíčků) 500 g bílého zelí 50 g rostlinného tuku sůl 1 lžička drceného kmínu 2 vejce 100 ml mléka strouhaný sýr na posypání
500 g vařeného uzeného masa (bůček nebo krkovička) 5 rohlíků (nebo veka) 250 g krupičky 2 vejce 2 – 3 utřené stroužky česneku nakrájené mladé kopřivy (nebo jiné jarní bylinky) 1/2 l vývaru z uzeného masa sůl, pepř máslo na vymazání a strouhanka na vysypání plechu
300 g jakýchkoliv jedlých hub 100 g másla trochu citronové šťávy 30 g cibule 1 lžíce hladké mouky asi 1/4 l mléka 1 vejce strouhanka zelená petrželka, sůl
500 g hladká mouka 250 g mletý cukr 3 vejce 1 prášek do pečiva 250 ml šlehačky tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
400 g hladké mouky 3 vejce 180 g másla 1 prášek do pečiva sůl, kmín mák celý nebo koření na pizzu
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress